Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Élő pajzsot használnak a tálibok Afganisztánban

MTI
2007.10.21. 13:13

Tálib fegyveresek "élő pajzsként" használtak fel civileket Afganisztán keleti Kunár tartományában amerikai erőkkel vívott csatározásukban - közölte vasárnap a NATO Afganisztánban harcoló erőinek szóvivője. Ennek ellenére a kormányellenes fegyveresek ötven harcosukat vesztették el a hét végi harcokban.

A szóvivő közlése szerint húsz tálib és egy civil vesztette életét a pakisztáni határ közelében, a Korengal-völgyben lezajlott ütközetben, amelyben az amerikai erők tüzérségi fegyvereket és a harci repülőgépeket is bevetettek. További 11 polgári személy megsérült. A NATO-erők szóvivője szerint helyi törzsi elöljárókkal folytatott megbeszélésekből szűrték le a koalíció illetékesei azt a következtetést, hogy a tálibok "élő pajzsként" használnak a térségben civileket, vagy legalábbis olyan állásokból lőnek a koalíciós erők katonáira, amelyek közelében polgári személyek is tartózkodnak.

A koalíciós erők vasárnap hajnali közleménye szerint több mint harminc feltételezett tálib harcossal végeztek az amerikai vezetésű nemzetközi koalíció katonái Hilmend tartomány Musza Kala körzetében az előző napi heves harcokban.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!