Judit
2 °C
7 °C

Fejbe lövik az orosz ellenzéki politikusokat

2007.10.25. 15:15

Céltáblának használják ellenzéki politikusok arcképét (többek közt az Amerika-barátnak tartott sakkvilágbajnokét, Garri Kaszparovét) a Kreml urához, Putyin elnökhöz hű ifjúsági mozgalom, a Nasi (Mieink) tagjai.

A fiatalok mintegy 25 "politikai céllövöldében" engedhetik szabadjára "Oroszország ellenségei" iránt táplált gyűlöletüket festékgolyókkal és apró dárdákkal, mondta a Nasi egyik tagja, Makar Vicsljanzev. Kaszparovon kívül többek között Mihail Kaszjanov volt orosz miniszterelnök "kapott golyót", mondván, ő is az Egyesült Államok érdekeit képviseli.

A Nasi most a decemberi parlamenti választások és a jövő márciusi elnökválasztás előkészületeire összpontosít. Október 7-én Moszkva központjában a szervezet mintegy tízezer tagja ünnepelte meg Putyin elnök 55. születésnapját.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?