Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sikeres amerikai rakétakísérlet

MTI
2007.10.28. 08:47

Újabb sikeres kísérletet hajtott végre az amerikai hadsereg egy olyan új rakétatechnológiával, amelynek révén az ellenséges ballisztikus rakétákat repülésük utolsó percében semmisíthetik meg - jelentette be a Pentagon rakétavédelmi ügynöksége.

A testület szombati közlése szerint a célpontként szolgáló Scud típusú rakétát Hawaii partjai előtt egy amerikai hadihajóról lőtték fel. Percekkel később az egyik hawaii szigetről útnak indították az elfogó rakétát, amely a Csendes-óceán felett megsemmisítette a célpontot.

Az amerikai hadsereg azt hangoztatja, hogy Patriot rakétákkal már képes lelőni a röppályájuk utolsó szakaszába ért ellenséges rakétákat. Az új technológiának az lenne az előnye a Patriotokkal szemben, hogy nagyobb magasságban semmisítené meg a célpontot, ezáltal nagyobb terület védelmére lenne képes. Az új technológiát tavaly tesztelték először sikeresen, idén pedig - a mostani előtt - további két sikeres kísérletet hajtottak vele végre.