Chávez találkozott Castro elnökkel

MTI
2007.11.22. 06:45

Több országot érintő körútjáról hazatérőben rövid időre megállt Kubában, és találkozott a betegeskedő Fidel Castro kubai elnökkel Hugo Chávez venezuelai elnök.

Kubai hivatalos források szerdai közlése szerint Chávez megosztotta szaúd-arábiai, iráni, franciaországi és portugáliai látogatásának tapasztalatait Castróval. A venezuelai elnök a kubai elnök öccsével, a jelenlegi ügyvezető elnökkel, Raúl Castróval is tárgyalt. Részleteket nem közölt a helyi média.

Fidel Castro, aki tavaly július végén ideiglenesen átruházta a hatalmat öccsére, miután súlyos bélműtéten esett át, több mint 15 hónapja nem jelent meg a nyilvánosság előtt. Lábadozása alatt Chávez többször meglátogatta, a külföldi elnökök közül az elmúlt évben ő találkozott legtöbbször Castróval.

Chávez szerda este megjelent és beszédet mondott Caracasban az őt támogató egyetemisták többezres gyűlésén, ahová egyenesen a repülőtérről érkezett. Szólt Castróval lezajlott találkozójáról is, de tartózkodott attól, hogy kitérjen a kubai vezető egészségi állapotára. Kuba és Venezuela szoros politikai és gazdasági kapcsolatokat ápolnak. Caracas Havanna első számú gazdasági partnere, és a két fél tovább bővíti együttműködését különböző területeken.