Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szomáliai terroristákat bombázott Amerika

MTI
2008.03.03. 15:31

Az amerikai hadsereg légicsapást mért terroristákra hétfőre virradóra a Szomália déli részén fekvő Dobley településen. Ismert terroristák feltételezett búvóhelye ellen hajtottak végre előkészített légitámadást, mondta egy magas rangú amerikai katonai illetékes, aki kérte neve elhallgatását. Egyelőre nem tudni, hogy a támadásnak vannak-e áldozatai. Azt sem részletezte, hogy az akcióban milyen típusú fegyvert vetettek be. Hozzátette, egyelőre túl korai lenne megállapítani, mekkora kár keletkezett, hány ember sérült vagy halt meg a támadásban.

Szomáliai helyi tisztviselők és szemtanúk szerint az iszlamista felkelők elleni támadásban két rakéta csapódott egy összetákolt épületbe Dél-Szomáliában, 220 kilométerre Kismayo kikötőjétől. Az elmúlt 14 hónapban ez volt a negyedik amerikai légicsapás Szomáliában.