Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tálib felkelővel végeztek Afganisztánban

MTI
2008.03.05. 08:42

Az afgán kormányerők és az amerikai vezetésű nemzetközi koalíció egy vegyes alakulata számos tálib felkelővel végzett Afganisztán déli részén -közölte szerdán az ázsiai országban tevékenykedő nemzetközi koalíció.

Közleménye szerint tálib harcosok kézi tűzfegyverekből, kézi rakétavetőkből és aknavetőkből tüzet nyitottak vasárnap Hilmend tartományban az afgán kormányhadsereg és a nemzetközi erők vegyes osztagára. A vegyes osztag katonái viszonozták a tüzet, és segítséget kértek a nemzetközi csapatok légierejétől. Számos tálib meghalt a légitámadásban - áll a közleményben, de konkrét adatokat nem tartalmaz a hivatalos jelentés.

Közli viszont, hogy a fanatikus szunnita muzulmán, kormányellenes tálibok által búvóhelyként és támaszpontként kiépített barlangrendszerekben nagy mennyiségű robbanóanyagot és három olyan gépkocsit is találtak a nemzetközi erők katonái a csatározás térségében, amelyek meg voltak rakva robbanóanyaggal, minden bizonnyal öngyilkos merényletekre előkészítve.