Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Kegyetlenül bánnak a pósaházai menekülttábor lakóival

MTI
2008.03.10. 16:49

Kegyetlenül bánnak a kárpátaljai Pósaházán (Pavsino) lévő menekülttábor lakóival, és nem csak az újságírók belépését korlátozták, de a jogvédő aktivisták is nehezen jutnak be, állítja Natalja Dulneva, az Emberi Jogok Határok Nélkül elnevezésű, az EU-nak és az EBESZ-nek jelentést tévő jogvédő csoport aktivistája. A Deutsche Welle rádióállomás ukrán adásának hétfőn nyilatkozó Dulneva szerint sok panasz érkezik hozzájuk a pósaházai menekülttáborból az ott fogva tartottakkal szemben tanúsított kegyetlen bánásmóddal kapcsolatban.

"Jó lenne, ha a táborban minél több újságíró fordulna meg, mert akkor...átláthatóbb lenne az ottani helyzet, több információnk lenne arról, valójában mi is történik" - jelentette ki. Azt is elmondta, hogy a táborban a menekülteket nem csak a médiához való hozzáférésben korlátozzák, hanem az ügyvédek kiválasztásában is, hiszen a létesítmény területén csak olyan jogászok dolgozhatnak, akiknek szerződésük van az Ukrán Állami Határőrszolgálattal. A 300-350 fő befogadására alkalmas pósaházai menekülttábort 2001-ben nyitották meg az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának a támogatásával.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?