Ödön
2 °C
11 °C

Magyarellenes és antiszemita feliratok Kolozsváron

MTI
2008.03.27. 17:12

"Halál a magyarokra" - ilyen és ehhez hasonló feliratokat festettek ismeretlenek a Kolozsvár belvárosában lévő épületek falaira. A fekete festékkel falra mázolt üzenetek ügyében vizsgálatot indított a rendőrség. A Mediafax román hírügynökség úgy tudja, hogy szintén ismeretlenek a Kolozsvár egyik főútvonalán parkoló autók szélvédőjére Nagy-Romániát ábrázoló térképeket ragasztottak.

László Attila, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Kolozs megyei szervezetének elnöke úgy tudja, hogy a magyarellenes feliratokat körülbelül ugyanakkor mázolták az épületekre, amikor a kolozsvári zsidó hitközség székhelyének a falára antiszemita üzeneteket festettek. A romániai zsidó közösség vezetői összefüggést látnak a március 15-én Kolozsváron, az egyik szélsőjobboldali szervezet által rendezett magyarellenes tüntetés és a most történtek között. Az Új Jobboldal nevű szervezet vezetői cáfolják, hogy közük lenne a zsidó- és magyarellenes feliratokhoz.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?