Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Izrael megszüntet ötven útzárat Ciszjordániában

MTI
2008.03.30. 16:28
Izrael beleegyezett, hogy megszüntet mintegy ötven útzárat Ciszjordániában - közölte az amerikai külügyminisztérium vasárnap, miután Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter találkozott Ehud Barak izraeli védelmi miniszterrel Jeruzsálemben.

"Izrael vállalta, hogy csökkenti a forgalom és a mozgás akadályait Ciszjordániában, és ennek kezdeteként megszüntet ötven útzárat, továbbá azonnali intézkedéseket hoz az ellenőrző pontok fejlesztésére" - hangzik az amerikai külügyminisztérium közleménye. Rice szombat este kezdte meg egy hónapon belül második látogatását Izraelben, hogy megpróbálja kimozdítani a holtpontról az izraeli-palesztin békefolyamatot. Vasárnap Barakkal előbb négyszemközt tárgyalt, majd eszmecseréjükbe bevonták Szalám Fajjád palesztin miniszterelnököt is. Az utóbbi tanácskozás célja az volt, hogy megegyezésre jussanak a palesztinok mindennapi életét javító lépésekről Ciszjordániában.

Izrael beleegyezett abba is, hogy javítja a szabad közlekedés lehetőségeit az észak-ciszjordániai Dzsenínben és környékén. Barak a közelmúltban hagyta jóvá mintegy hatszáz palesztin rendőr telepítését Dzsenínbe.