Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Árvíz Brazíliában: már 35 halálos áldozat

MTI
2008.04.08. 20:28

Harmincötre emelkedett Brazíliában keddi médiajelentések szerint az ország északi, északkeleti részén pusztító áradások halálos áldozatainak a száma, s csaknem kétszázezren maradtak fedél nélkül.

Különösen rossz a helyzet az északkeleti Paraíba államban; itt találták meg a halálos áldozatok háromnegyedét. Hírek szerint összesen 204 település került víz alá, tucatnyi járásban szükségállapotot hirdettek.

Luiz Inácio Lula da Silva brazil elnök helyi idő szerint hétfő este válságtanácskozást tartott a nyolc érintett állam kormányzójával; a szükséges óvintézkedésekről tárgyaltak. Mindenekelőtt járványok kitörését kell megakadályozni - hangoztatta az államfő, aki egyúttal bejelentette, hogy a kormány 613 millió brazil real (körülbelül 240 millió euró) értékű segélyalapot létesített az árvíz áldozatainak megsegítésére.

Az időjárás-előrejelzés szerint a következő hetekben folytatódik a szokatlanul kiadós esőzés Brazília északi és északkeleti vidékén.