Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Váltságdíjat fizettek a szomáliai kalózoknak

2008.04.11. 21:36

Kétmillió dollárnak megfelelő összegű váltságdíjat fizetett a szomáliai kalózoknak a foglyul ejtett legénység szabadon engedéséért az elfoglalt francia vitorlás tulajdonosa - közölte az AFP-vel egy személyazonosságának elhallgatását kérő informátor. A tengerjáró hajó harminc fős legénységet pénteken engedték szabadon a szomáliai kalózok.

A francia hírügynökség forrása szerint a kalózok és a hajótulajdonos közti tárgyalásokban a francia hadsereg különleges osztagainak tagjai közvetítettek. Az informátor szerint egyébként a túszkoért kifizetett váltságdíj egy részét később sikerült visszaszerezni, amikor a francia katonák megtámadták az időközben a szárazföldre menekült kalózokat- a pontos összeget azonban nem árulta el a nevének elhallgatását kérő férfi.