Erzsébet
1 °C
4 °C

Motorozás közben lőtték ki a fődzsihádistát az izraeliek

MTI
2008.04.16. 06:18
Életét vesztette egy motorkerékpáros kedd este a Gázai övezet északi részén annak következtében, hogy eltalálta egy izraeli harci gépről kilőtt rakéta. Palesztin források szerint az áldozat, Mohammed Gauszajn, az Iszlám Dzsihád szervezet egyik helyi parancsnoka volt. A férfi életét a Dzsabalíja menekülttábornál oltotta ki a lövedék.

Az izraeli hadsereg megerősítette a támadás tényét. Az zsidó állam légiereje egyébként hétfőn este is végzett egy palesztin milicistával, Ibrahim Abu Olbával, a Demokratikus Front Palesztina Felszabadításáért (DFLP) szervezet egyik 42 éves helyi vezetőjével, mert a férfinek több, a Gázai övezetből kiinduló izraeli célpontokra irányuló rakétatámadáshoz volt köze, és újabbak megtervezésén munkálkodott. Az izraeli erők gyakran mérnek csapásokat gázai célpontokra azzal az indokkal, hogy a zsidó állam területe elleni támadókat igyekeznek likvidálni. A palesztin csapásmérések gyakorlatilag már mindennapossá váltak, bár általában komolyabb károkat nem okoznak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?