Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Iránban szigorúbban ellenőrzik, hogy a nők hordanak-e fejkendőt

MTI
2008.04.17. 10:28

Szigorúbban ellenőrzi ezentúl a muzulmán fejkendőt viseletét a magánkézben lévő társaságokban dolgozó nőknél, a kávéházakban és az éttermekben az iráni rendőrség - vált ismertté csütörtökön Teheránban.

Ahmad Reza Radan, a fővárosi rendőrség parancsnoka közölte: az erkölcsvédelmi kampány keretében a teheráni magánvállalatoknál, presszókban, internetes kávéházakban és éttermekben vizsgálják majd, hogy az ott tartózkodó nők hordanak-e fejkendőt. A hatóságok legkomolyabban szereznek érvényt a fejkendő viseletéről szóló törvénynek.

A rendőrfőnök azt is elmondta, hogy ezentúl sokkal keményebben lépnek fel a sátánimádó csoportokkal szemben, részletekkel azonban nem szolgált. Az iráni rendőrség legutóbb tavaly áprilisban indított széles körű erkölcsvédelmi akciót, hogy betartassa a muszlim előírások szerinti öltözködésről szóló jogszabályokat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?