Szilvia
5 °C
16 °C

Elhagyja a hajót a brit kormányfő egyik fontos embere

2008.04.17. 23:15

A BBC és a Sky News csütörtöki értesülései szerint lemond tisztségéről Gordon Brown kormányfő egyik fontos embere, tiltakozásul a jövedelemadó megváltoztatása miatt, aminek következtében a kiskeresetűek magasabb adózási sávba kerültek.

A 49 éves Angela Smith a kormányfő és pénzügyminisztere, valamint a parlament közötti kapcsolatokért felelős államtitkár volt eddig a Munkáspárti kormányban. A két brit médium értesülése szerint a Munkáspárt balszárnyának számos tagjával egyetértésben Angela Smith nem hajlandó elfogadni, hogy az alacsony jövedelmű munkások számára hátrányosan változzon a jövedelemadó. Gordon Brown tavaly márciusban, még Tony Blair pénzügyminisztereként jelentette be, hogy eltörlik a brit SZJA 10 százalékos alsó szintjét. Mindez április 1-jétől már érvényes.

A brit média szerint Angela Smith lemondása újabb csapás Brown-nak, és újabb érv párton belüli ellenfeleinek. A kormányfő támogatottsága a felmérések szerint folyamatosan csökken, és az ellenzéki Konzervativ Pártnak régen nem volt akkora fölényes előnye a Labour-ral szemben, mint most.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?