Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tizenegy rendőr sérült a kurd-török miniháborúban

2008.04.20. 14:32

Immár helyre állt a rend a német fővárosban, ahol kurd-török "mini csata" robbant ki szombaton. Berlin nyugati felének hajdani munkáskerületében, Weddingben mintegy 800 fő tüntetett a Szabad Kurdisztánért, illetve a Kurd Munkáspárt (PKK) Törökországban bebörtönzött vezetőjének, Abdullah Öcalan szabadon bocsájtásáért.

A felvonulók akkor kezdtek el kövekkel, üvegekkel dobálózni, amikor úgy vélték: az utca széléről őket provokálják a török vendégmunkások. (Berlinben mintegy fél millió idegenajkú polgár él: a legnagyobb lélekszámú kisebbség a 200 ezer fős török és kurd kolónia.)

A zömében külföldi verekedők közül 86 személyt őrizetbe vettek, ellenük a gyülekezési törvény megsértése illetve testi sértés miatt indítanak büntetőeljárást a német hatóságok. Arról nem szólnak a vasárnapi jelentések, hogy a demonstrálók közül hányan sebesültek meg.