Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sarkozy bocsánatot kért a kerekesszékes kínai sportolótól

Független Hírügynökség
2008.04.21. 08:58
Személyes bocsánatkérő levelet küldött a francia köztársasági elnök, Nicolas Sarkozy annak a kerekesszékes kínai sportolók, akit a tibeti elnyomás ellen tiltakozó tüntetők támadtak meg, miközben az Olimpiai Lángot vitte Párizsban. A francia államfő levelét hétfőn adta át Sanghajban egy francia követ a kínai sportolónak, Csin Csingnek. Levelében a francia elnök azt írta, hogy megdöbbent amikor látta mi történik az Olimpiai Láng fáklyaváltójának párizsi útvonalán. Sarkozy szavai szerint elítélte a kínai vívó elleni támadást, és egyúttal érthetőnek nevezte, amiért a kínaiak megbántva érzik magukat.

A kerekesszékes sportolóra a tibeti elnyomás és a kínai emberi jogi helyzet ellen tiltakozó tüntetők támadtak Párizsban, hogy megpróbálják tőle elvenni a fáklyát. A sportoló az eset után nemzeti hőssé vált Kínában, miután az ázsiai ország állami médiái az Olimpiai Láng elleni támadások és a fáklyaváltó megzavarásának szimbólumaként mutatták be történetét. Sarkozy bocsánatkérő levelét a francia szenátus elnöke, Christian Poncelet adta át a kínai sportolónak Sanghajban.