Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Angolában kiköthet a fegyvereket szállító kínai hajó

MTI
2008.04.26. 09:34

Angola engedélyezte pénteken este a luandai kikötést annak a kínai teherhajónak, amely fegyvereket szállított a zimbabwei kormánynak - jelentette be az Angop angolai hírügynökség. A hajónak adott kirakodási engedély azonban csak az Angolának szánt árukra vonatkozik, a Zimbabwénak szánt fegyvereket nem lehet a szomszédos ország területén kirakni.

Az An Jüe Csiang (An Yue Csiang) nevű hajó egy dél-afrikai lap szerint hárommillió darab AK-47-es géppisztolyba való lőszert, 1500 RPG rakéta-vetőt és több mint 3000 aknalövedéket szállít. Az emberi jogvédő mozgalmak felhívták a figyelmet arra, hogy e fegyvereket a hararei kormány felhasználhatja az ellenzék szimpatizánsai ellen, akik a március 29-i választások óta követelik a valós eredmények kihirdetését, és Robert Mugabe elnök távozását. A zimbabwei rezsimmel szemben nyugati fegyverembargó van érvényben, Kínára azonban a tilalom nem vonatkozik.