Árpád
-2 °C
3 °C

Kitoloncoltak Nepálból egy tüntető hegymászót

MTI
2008.04.29. 09:14

Kitoloncoltak Nepálból egy amerikai hegymászót, aki "Szabadítsátok fel Tibetet!" feliratú transzparenssel mászott fel a Mount Everestre, közölték kedden a katmandui hatóságok. A nepáli idegenforgalmi minisztérium illetékese egyúttal bejelentette, hogy William Brant Hollandot két évre eltiltották az országban folytatandó hegymászói tevékenységektől is. Az amerikai állampolgárnak azt rótták fel, hogy múlt heti tiltakozó akciójával megsértette Kína-ellenes tevékenységek tilalmáról szóló nepáli rendelkezést.

Holland volt az első hegymászó, akit feltartóztatott a Mount Everest nepáli oldalára kínai nyomásra vezényelt rendőrség. A biztonsági emberek feladata megakadályozni a tiltakozó akciókat, miközben az olimpiai láng stafétájának kínai résztvevői felmásznak a világ legmagasabb hegy csúcsára.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?