Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

50 apácát és szerzetest tartóztattak le Nepálban

Független Hírügynökség
2008.04.29. 14:11

Több mint száz Tibetért tüntetőt tartóztattak le Nepál fővárosában, Katmanduban kedden, amikor a kínai nagykövetség épülete előtt gyülekeztek. A 114 őrizetbe vett száműzött tibeti közül ötvenen szerzetesek és apácák. Az AFP hírügynökségnek nyilatkozó 13 éves Kumar Lama azt mondta: három napja tudta meg, hogy megölték Dél-Tibetben élő rokonait a kínai hatóságok.

Nepál 20 ezer tibeti menekültnek ad otthont. Az újonnan érkezők - évente csaknem 2500-an - Nepálon keresztül mennek az indiai Dharamszalába, ahol a dalai láma és a száműzött tibeti kormány székel.

A nepáli belügyminiszter azt mondta, miután elismerik Peking "egy-Kína" - politikáját, nem engedélyezhetik a tibetiek demonstrációját. "Akárhányszor próbálkoznak, mindig őrizetbe vesszük őket" - tette hozzá.