Gyöngyi
9 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

Léghajóról is vadásznak az illegális bevándorlókra Oroszországban

MTI
2008.06.18. 20:51

Léghajóról is vadásznak az illegális bevándorlókra Oroszországban: a Vesztyi 24 hírtelevízió szerdán mutatott erről felvételeket az Ural térségéből. A léghajó magánházak felett lebegett Perm térségében, miközben a földön lovasrendőrök keresték az embereket. Oroszországba elsősorban a volt Szovjetunió térségéből özönlenek a hazájukban elszegényedett emberek, hogy munkát keressenek az olajbevételekből virágzó gazdaságban és szerény fizetésükből támogassák a hátrahagyott családot.

A léghajón ember nincs, csak kamerák vannak, amelyek a Vesztyi 24 szerint 5000 méter távolságból is látni tudnak egy arcot. A felvételen látható volt egy csapatnyi munkás, a rendőrök szerint tadzsikisztániak, amint egy magánház építkezésén dolgoztak. A hírtelevízió szerint alig egy órával a felvételek készítése után a rendőrök csaknem 70 illegális bevándorlót vettek őrizetbe, többségüket várhatóan kiutasítják Oroszországból.

Oroszország évente egymillió bevándorlónak ad munkavállalási engedélyt. Hivatalos források mintegy ötmillióra teszik az illegális bevándorlók számát, bár hozzáteszik: nehéz felbecsülni, hányan vannak, így az adat pontosságáért senki nem kezeskedik.