Hermina
15 °C
27 °C

Rakétatámadás Pakisztánban, hat halott

MTI
2008.07.28. 09:50

Meghalt hat ember, köztük három külföldi iszlamista fegyveres egy rakétatámadásban Pakisztánban az afgán határ térségében, közölte hétfőn az iszlámábádi állami televízió. A beszámoló szerint rakéták csapódtak a dél-vazirisztáni törzsi területen fekvő Azam Varszak településre. A tévében nem nevezték meg az áldozatokat és azt sem közölték, hogy kik voltak a támadás elkövetői. Egy helyi hírszerzési tisztviselő ugyanakkor elmondta, hogy legalább három rakéta csapódott be hétfő hajnalban. Hat ember meghalt, három másik megsebesült. A hírszerzés egy másik tisztviselője, aki nem kívánta megnevezni magát, azt mondta, hogy a halottak között három külföldi volt, valamint egy helyi törzs három tagja.

A helybeliek elmondták: egy pilóta nélküli repülőgép hajtóművének hangját hallották, amivel azt sugallták, hogy a rakétákat valószínűleg egy amerikai Predator típusú robotrepülőgépről indították. Athar Abbasz vezérőrnagy, a pakisztáni szárazföldi csapatok szóvivője csupán annyit közölt, hogy bizonyos incidens történt, de hogy rakétacsapás vagy pokolgéprobbanás azt nem tudta megmondani. Hozzátette: a nemzetközi szövetséges erők nem osztják meg velük az információkat semmilyen támadás előtt.

Juszuf Raza Gilani pakisztáni miniszterelnök hétfőn már Washingtonban tartózkodott, ahol tárgyalni fog George Bush amerikai elnökkel. A megbeszélés homlokterében a terrorizmus elleni harc mikéntje áll majd. A robotrepülőgépekről indított rakétatámadásokban már tucatnyi feltételezett fegyveres halt meg idén Pakisztán északnyugati részében.