Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Rendkívüli kongresszust tart az SPD

MTI
2008.09.08. 20:00

Október 18-ra hívták össze a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) rendkívüli kongresszusát, amelyen a küldöttek a párt vezető tisztségeiről döntenek majd. Az SPD országos vezetőségének hétfői ülésén a résztvevők egyhangúlag a párt kancellárjelöltjének javasolták Frank-Walter Steinmeiert. A pártelnöki posztra Franz Müntefering lett a jelölt, ő a szavazáson egy ellenszavazatot kapott. Kurt Beck, aki 2006 tavasza óta állt a párt élén, vasárnap mondott le pártelnöki posztjáról, feladva kancellárjelölti ambícióit is.

A tanácskozás utáni sajtóértekezleten Steinmeier és Müntefering egyaránt a frakcióharcok által gyötört párt egységének helyreállítására szólított fel. A jövőre esedékes országos parlamenti választásokra erőteljes kampányt ígérve úgy vélték, hogy bár ma nagyobb a konzervatívok támogatottsága, még semmi nem dőlt el, most kezdődik a szociáldemokraták felzárkózása.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?