Judit
2 °C
7 °C

Az MKP ügyészséghez fordult a Hedvig-videó ügyében

MTI
2008.09.11. 18:27

Csütörtökön ismeretlen tettesek ellen feljelentést tett Szlovákia legfőbb ügyészénél a Magyar Koalíció Pártja (MKP) az úgynevezett Hedvig-videó ügyében. A dalszövegben nem csak a Nyitrán megvert Malina Hedviget gyalázzák, hanem több szlovákiai magyar politikus életének kioltására felbujtó mondat is elhangzik. A zenekari kísérettel elhangzó szlovák nyelvű gyalázkodó videó egy nappal azután eltűnt a YouTube portáljáról, hogy a sajtó hírt adott róla.

Pártja lépését Csáky Pál csütörtökön délután, közvetlenül a feljelentés benyújtását követően jelentette be a szlovák parlament ülésén. Az MKP elnöke a parlamenti ülésen felszólította a honatyákat és a kormány tagjait, hogy legyenek tekintettel a szlovákiai magyarság romló társadalmi közérzetére és ítéljék el a magyar közösség ellen irányuló megnyilvánulásokat. Csáky azt is megkérdezte a belügyminisztertől, hogy mikor szüntetik meg végre az eljárást Malina Hedvig ellen. Válaszában Robert Kalinák belügyminiszter a legfőbb ügyészhez irányította Csákyt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?