Két halottja van az Új-Delhiben történt merényletnek

Független Hírügynökség
2008.09.28. 10:39

Kettőre emelkedett az új-delhii szombati robbantásos merénylet halálos áldozatainak a száma, közölte vasárnap az indiai rendőrség szóvivője. A zsúfolt piacon történt robbantásért eddig senki sem vállalta a felelőséget.

Két ember halt meg és 22-en sérültek meg, közölte az új-delhii rendőrség szóvivője az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva. A korábbi adatok szerint 15 sérültje volt a merényletnek, és egy halottja, egy kisgyerek, aki felvette a földről a bombát tartalmazó zacskót. Szemtanúk beszámolója szerint a robbanószerkezetet tartalmazó nejlonzacskót robogón érkező fiatalok dobták a zsúfolt Mehrauli piacra. Amikor egy gyerek fölemelte a zacskót, a benne lévő pokolgép felrobbant.

Iszlám szélsőségesek éppen két hete követtek el merényletsorozatot Delhiben - az akkori robbantásoknak 24 halálos és több mint száz sebesült áldozata volt. Az indiai hatóságok a múlt héten 11 feltételezett terroristát vettek őrizetbe és két másikat lelőttek. A mostani merényletet is az úgynevezett Indiai Mudzsahedek nevű szélsőséges iszlám csoportnak tulajdonítják.