Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Kiszabadult Afganisztán pakisztáni főkonzulja

MTI
2008.09.29. 23:41

Kiszabadult hétfőn fogságából Afganisztán pesavari főkonzulja, akit egy héttel ezelőtt raboltak el a pakisztáni nagyváros központjában - közölte a pakisztáni hírszerzés egyik illetékese. A névtelenül nyilatkozó tisztségviselő nem árult el semmit Abdul Halik Farahi kiszabadulásának körülményeiről, s azt sem mondta el, hogy ki ejtette túszul a főkonzult.

Abdul Halik Farahi a múlt hét hétfőn pesavari hivatalából hazafelé tartott külvárosi otthonába, amikor az emberrablók megtámadták gépkocsiját. A sofőrt lelőtték, a főkonzult pedig magukkal hurcolták. A hatóságok azt gyanították, hogy iszlamista szélsőségesek rabolták el a diplomatát, de senki sem jelentkezett a túszejtők közül, váltságdíjat sem követelt senki, legalábbis nem hangzott el nyilvánosan ilyen követelés. A diplomatát nemrégiben Afganisztán iszlámábádi nagykövetévé nevezték ki, de még nem vette át új beosztását.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?