Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rasszista támadás a szlovákiai Kassán

Független Hírügynökség
2008.09.30. 20:00

Rasszista támadókkal szemben kellett fellépniük a városi rendőrök a kelet-szlovákiai Kassán. Az öt támadó három romának rontott neki egy buszmegállóban. A sérültekhez mentőt kellett hívni. A huszonéves támadók - egyikük nő - fajgyűlöletüknek igazoltatásuk és őrizetbe vételük közben is rasszista jelszavakat kiabáltak, tájékoztatott Milan Milan Dvorožnák, a kassai városi rendőrség parancsnoka. Valamennyiük ellen szélsőséges mozgalmak népszerűsítése és garázdaság miatt indított eljárást a szlovák rendőrség. Időközben az egyik támadóról az is kiderült, hogy más bűncselekmények elkövetésével is gyanúsítják.

Kassán több nemzetiség él együtt: a szlovák többséggel együtt néhány százaléknyi magyar, roma és ukrán-ruszin is. A városban néhány hónappal ezelőtt neonáci fiatalok egy amerikai állampolgárságú színesbőrű sportolót akartak megtámadni, de végül a férfinak sikerült elmenekülnie üldözői elől.