Bezárták a bangkoki nemzetközi repülőteret

MTI
2008.11.25. 17:10

Bezárták a bangkoki nemzetközi repülőteret kedd este, mert a kormányellenes tüntetők elfoglalták a fő terminált, közölte a repülőtér és az azt felügyelő hatóságok. "Elrendeltük a repülőtér bezárását, mert a PAD (a Népi Szövetség a Demokráciáért nevű ellenzéki pártszövetség) tüntetői a nemzetközi biztonsági intézkedéseket megsértve behatoltak a repülőtérre" - mondta a repülőtér egyik szóvivője a brit hírügynökségnek. A PAD tagjai áttörték a rendőrség sorfalát, és a meghökkent turisták szeme láttára behatoltak a fővárostól délkeletre fekvő, új, 4 milliárd dollárért épült Szuvarnabhumi repülőtér termináljába.

Szerirat Praszutanon repülőtéri igazgató közleménye szerint a repülőtéri hatóságok megpróbálnak tárgyalni a tüntetőkkel, de egyelőre eredménytelenül. A tartományi kormányzó a hadsereget kérte, hogy nyújtson segítséget a rendőrségnek, közölte korábban az igazgató.

A terminál megrohanása előtt a tüntetők a város északi részén lévő másik, régi nemzetközi repülőtérhez vezető útvonalon a kormány támogatóira lőttek. A TPBS közszolgálati televízió által sugárzott felvételek szerint legalább két PAD biztonsági őr kézifegyverekből lövöldözött. Az ellenzéki szövetség viszont azt állította, hogy először az ő aktivistáikra támadtak kövekkel és deszkákkal a kormánypárti aktivisták. Legalább 11 ember megsérült.