Majdnem megfulladt Bush

MTI
2002.01.14. 05:55
George Bush amerikai elnök vasárnap néhány másodpercre elájult a Fehér Házban, amikor tévénézés közben félrenyelt egy falat perecet, és fuldokolni kezdett.

A tévében futballmeccset nézett az elnök, amikor a szerencsétlen félrenyelés történt. Orvosa, Richard Tubb ezredes a médiának utóbb beszámolt arról, hogy Bush az elmúlt napokban rossz közérzetre panaszkodott. Ez az állapot párosult a félrenyelés miatti hirtelen oxigénhiánnyal, ami a szívműködés lelassulását és a néhány másodpercig tartó ájulást kiváltotta.

Tubb doktor szerint az elnök most már jól van. Amikor elájult, esés közben az arcán kisebb zúzódásokat szenvedett. George Bush egyedül tartózkodott a szobában, amikor elájult. Laura asszony a szomszédos helyiségben éppen telefonált. Amikor az elnök magához tért, saját maga riasztotta az ügyeletes egészségügyi személyzetet.

Közlések szerint Bush meglehetősen kemény testedzést folytat, és elképzelhetőleg túlerőltette szervezetét. Ez annál is könnyebben elképzelhető, mivel nyugalmi állapotbeli szokásos pulzusa az átlagosnál jóval lassúbb.