Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Izrael bojkottálja a biztonsági tárgyalásokat

MTI
2002.01.15. 07:22
Izrael úgy döntött, hogy egyelőre nem vesz részt a palesztinokkal biztonsági kérdésekről tartott megbeszéléseken. A bojkottot azért határozta el a szűkebb kabinet, mert a palesztin vezetés nem tartóztatta le azt a biztonsági illetékest, akit Jeruzsálemben felelősnek tartanak egy közelmúltbeli fegyvercsempészési kísérletért. Palesztin részről Jasszer Arafat elnök hétfőn este egy közleményben úgy nyilatkozott, hogy a fegyverügy mögött külföldiek állnak, akik így próbálják megzavarni a palesztin béketörekvéseket, pedig utóbbiak lényege, hogy békés úton oldják meg a konfliktust Izraellel. Hétfőn az amerikai külügyminisztérium is kiállt Izrael mellett a fegyvercsempészet megakadályozásának ügyében. Bírálta azonban Washington a zsidó államot a palesztin házak lerombolásáért, amelyet Izrael az elmúlt napokban a fegyverüggyel igyekezett igazolni.

Az izraeli hadsereg hétfőn éjjel lezárta a Jordán folyó nyugati partján fekvő Túl-Karm városát, miután a palesztin övezetben megöltek egy izraeli katonát. Túl-Karmban vesztette életét hétfőn pokolgépes merénylet következtében Raed Karmi, az "al-Aksza Mártírjai" nevű palesztin fegyveres csoport helyi vezetője is.