Botond, Mózes
EUR 389,41 Ft
USD 373,27 Ft
12 °C
29 °C

Kiszorítaná a kormányból az FPÖ-t az osztrák zöld párt

MTI
2002.01.20. 19:34
Az osztrák Zöldek kongresszusán Alexander Van der Bellent, a párt elnökét minden eddiginél nagyobb, 90,5 százalékos támogatással, ellenjelölt nélkül harmadik alkalommal választották meg az elnöki tisztségre, s a párt bizonyos előkészületeket tett az esetleges későbbi kormányzati szerepre. Van der Bellen négy éve áll a párt élén.

Az elnök vasárnapi beszédében hangsúlyozta: a Zöldek a legjobb úton haladnak, hogy középpárttá váljanak, s távlati célként azt jelölte meg, hogy a Zöldek maguk mögé utasítsák a koalíciós Osztrák Szabadságpártot (FPÖ)

A zöldek az 1999-es választásokon 10,7 százalékot szereztek az FPÖ 27,2 százalékával szemben, de azóta a tartományi választásokon jóval tíz százalék feletti eredményeket is elértek. Van der Bellen pedig - aki egyébként a közgazdaságtan professzora - az ország egyik legnépszerűbb politikusa.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek