Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Izraeli páncélosok hatoltak be a palesztin területekre

MTI
2002.01.29. 08:25
Öt izraeli harckocsi rövid időre behatolt kedd hajnalban palesztin autonóm területre Betlehem közelében. A páncélosok mintegy 500 métert haladtak Irtasz palesztin településen, és három személyt elhurcoltak. Később az izraeli hadsereg azt állította, hogy az Iszlám Dzsihád egyik vezetőjéről, illetve terrorista akciókba keveredett két másik személyről van szó. Az izraeli katonák három órán át tartózkodtak a településen, és tűzpárbajba keveredtek palesztin fegyveresekkel, akik közül négyen megsebesültek.

Automatafegyverek zaja törte meg a pirkadati csendet a kelet-jeruzsálemi Gilo zsidó telepnél is. Palesztin fegyveresek tüzeltek a szomszédos Bet Dzsallah irányából. Az első értesülések szerint senki sem sebesült meg az incidensben, és az izraeli hadsereg nem mért válaszcsapást a lövöldözőkre.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek