Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Izraeli páncélosok hatoltak be a palesztin területekre

MTI
2002.01.29. 08:25
Öt izraeli harckocsi rövid időre behatolt kedd hajnalban palesztin autonóm területre Betlehem közelében. A páncélosok mintegy 500 métert haladtak Irtasz palesztin településen, és három személyt elhurcoltak. Később az izraeli hadsereg azt állította, hogy az Iszlám Dzsihád egyik vezetőjéről, illetve terrorista akciókba keveredett két másik személyről van szó. Az izraeli katonák három órán át tartózkodtak a településen, és tűzpárbajba keveredtek palesztin fegyveresekkel, akik közül négyen megsebesültek.

Automatafegyverek zaja törte meg a pirkadati csendet a kelet-jeruzsálemi Gilo zsidó telepnél is. Palesztin fegyveresek tüzeltek a szomszédos Bet Dzsallah irányából. Az első értesülések szerint senki sem sebesült meg az incidensben, és az izraeli hadsereg nem mért válaszcsapást a lövöldözőkre.