Jenő
-3 °C
6 °C

Solana továbbra is Arafatot tartja a palesztin nép törvényes képviselőjének

MTI
2002.01.31. 07:50
Javier Solana, az Európai Unió külpolitikai főképviselője Washingtonban hangsúlyozta, hogy az unió változatlanul Jasszer Arafat palesztin elnököt tartja a palesztin nép törvényes képviselőjének. Colin Powell amerikai külügyminiszterrel folytatott szerdai megbeszélése után Solana mindamellett hozzátette: továbbra is nyomást kell gyakorolni Arafatra, hogy foganatosítson kemény intézkedéseket a terrorakciók szervezőivel szemben. Az Egyesült Államok a viszonya a palesztin elnökkel az utóbbi hetekben nagyon megromlott. Richard Cheney alelnök azzal vádolta Arafatot, hogy része volt az Izrael által januárban leleplezett fegyvercsempészési akcióban.

Izraeli katonák csütörtök reggel Gázában megöltek két palesztin fegyverest, akik robbanószerkezetet helyeztek el az övezet déli részén egy zsidó telephez vezető út mentén - közölték izraeli katonai források. A felrobbanó pokolgép könnyebben megsebesített egy thaiföldi munkást.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?