Jenő
-3 °C
5 °C

Rakétatámadás egy palesztin gyár ellen

MTI
2002.02.04. 07:50
Izraeli harci helikopterek vasárnap éjjel rakétatámadást intéztek egy palesztin fémipari üzem ellen. A Gázai övezet északi részében fekvő gyárról azt gyanítja az izraeli hadsereg, hogy ott titokban aknagránátokat készítenek. Palesztin beszámolók szerint négy vagy öt rakéta csapódott be az üzembe, amely a támadás nyomán kigyulladt. Személyi sérülésről nem érkezett hír.

Az izraeli hadsereg közleményében csak annyit jelentett be, hogy az üzem elleni támadás válasz volt az elmúlt napokban palesztinok által végrehajtott aknavetős támadásokra. Palesztin biztonsági források közölték azt is, hogy egy izraeli katonai egység vasárnap éjjel behatolt a ciszjordániai Betlehem palesztin autonóm övezetébe. A katonák és palesztinok között tűzharc bontakozott ki, de egyelőre nem tudni, hogy az összecsapás követelt-e áldozatokat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?