Árpád
-2 °C
4 °C

Bizonyíték híján elengedték a szeptember 11-i támadás vádlottját

MTI
2002.02.12. 18:25
A brit illetékes bíróság kedden óvadék ellenében szabadlábra helyezte azt az algériai pilótát, akit tavaly szeptemberben az amerikai hatóságok kérésére vettek őrizetbe a New York-i Világkereskedelmi Központ és a Pentagon elleni merényletek kapcsán.

A 27 éves Lotfi Raisszit az amerikai hatóságok azzal vádolták, hogy hamis papírok birtokában szerzett pilóta jogosítványt az Egyesült Államokban, az elmúlt négy évben együtt vett részt a gépeltérítőkkel egy arizonai repülési iskola pilóta-tanfolyamán, és a Pentagonba becsapódott repülőgép-eltérítőinek kiképzését maga is segítette. Washington kérte Londontól a gyanúsított kiadatását.

A Raisszi kiadatásáról kedden megtartott újabb bírósági meghallgatás nyomán a brit bíró úgy döntött, ezer font óvadék ellenében szabadon engedi a férfit, mivel az amerikai ügyészség nem tudja megfelelő bizonyítékokkal alátámasztani a vádakat. A szabadlábra helyezéssel egy időben a bíró rendelkezett a férfi útlevelének bevonásáról.

Az amerikai terrortámadások ügyében folyó nyomozásban Lotfi Raisszi volt a legfontosabb gyanúsított, aki brit földön horogra akadt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?