Bizonyíték híján elengedték a szeptember 11-i támadás vádlottját

MTI
2002.02.12. 18:25
A brit illetékes bíróság kedden óvadék ellenében szabadlábra helyezte azt az algériai pilótát, akit tavaly szeptemberben az amerikai hatóságok kérésére vettek őrizetbe a New York-i Világkereskedelmi Központ és a Pentagon elleni merényletek kapcsán.

A 27 éves Lotfi Raisszit az amerikai hatóságok azzal vádolták, hogy hamis papírok birtokában szerzett pilóta jogosítványt az Egyesült Államokban, az elmúlt négy évben együtt vett részt a gépeltérítőkkel egy arizonai repülési iskola pilóta-tanfolyamán, és a Pentagonba becsapódott repülőgép-eltérítőinek kiképzését maga is segítette. Washington kérte Londontól a gyanúsított kiadatását.

A Raisszi kiadatásáról kedden megtartott újabb bírósági meghallgatás nyomán a brit bíró úgy döntött, ezer font óvadék ellenében szabadon engedi a férfit, mivel az amerikai ügyészség nem tudja megfelelő bizonyítékokkal alátámasztani a vádakat. A szabadlábra helyezéssel egy időben a bíró rendelkezett a férfi útlevelének bevonásáról.

Az amerikai terrortámadások ügyében folyó nyomozásban Lotfi Raisszi volt a legfontosabb gyanúsított, aki brit földön horogra akadt.  • Tippek
  • Hírek