Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A csehek fegyvert adtak el Iraknak?

MTI
2002.04.29. 14:01
Brit lapértesülés szerint Kelet-Európából vásárol fegyvereket Szaddám Huszein iraki elnök egy esetleges amerikai támadásra való felkészülés jegyében.

Az iraki hadsereg három volt magas rangú tisztje, aki az elmúlt hónapokban menekült el Bagdadból, a The Guardian brit napilapnak adott interjúban elmondta: az iraki hadsereg gyors ütemű felfegyverzését célzó erőfeszítések keretében megrendelt három nagy fegyverszállítmány közül az első február 23-án érkezett meg a szíriai Latakia kikötőjébe a Cseh Köztársaságból. A légvédelmi rakétákat, rakétavezérlő berendezéseket tartalmazó 800 ezer dollár értékű szállítmány exportengedélyei Szíriának és Jemennek szóltak.

A szíriai kikötőben azonban az iraki titkosszolgálat és a köztársasági gárda tisztjei felügyelték a szállítmány kirakodását és Irakba való átirányítását - közölte a köztársasági gárda egyik volt őrnagya. Tudjuk, hogy két másik szállítmány is úton van, arról azonban nincs értesülésünk, hogy már megérkezett volna - tette hozzá.