Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Románia katonákat küld Afganisztánba

Yahoo!
2002.04.30. 17:05
Közel ötszáz fős román katonai alakulat Afganisztánba küldéséről döntött a román parlament hétfőn. Az ország a négyszáz fős gyalogos katona és a hetvenfős, nukleáris, kémiai és vegyi védelemben járatos tiszti alakulat felajánlásával az ország NATO-csatlakozási felkészültségét kívánja bizonyítani. A csapatok küldését Ion Iliescu államfő kezdeményezte és a parlament hat ellenszavazattal támogatta. A csapatküldés több mint hétmilliárd forintjába kerül majd az országnak.
Románia eddig 285 katonai rendőrt és tizenöt orvost küldött Afganisztánba. Romániának bizonyítania kell, hogy a biztonságot szolgálja - jelentette ki a parlamenti előtt a csapatküldés indokaként Ioan Mircea Pascu védelmi miniszter. A miniszter szerint Románia elveszítené hitelét, ha nem vállalna részt veszélyes akciókban is.
A román kormánzyat reményei szerint a szervezet novemberi, prágai közgyűlésén.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?