Gusztáv
3 °C
7 °C

A cseh kormányfő 'lekurvatörpézte' az egyik szenátort

MTI
2002.05.09. 12:08
Beperelték Milos Zeman cseh kormányfőt, mert hétfőn este egy lakossági fórumon a dél-morvaországi Brünnben "kurva törpének" nevezte Michael Zantovsky szenátort, az ellenzéki Polgári Demokrata Szövetség, valamint a szenátus külügyi bizottságának elnökét - közölték a csütörtöki prágai lapok.

A szabadszájúságáról közismert Zeman haragját az váltotta ki, hogy Zantovsky több társával együtt ellenzi a svéd-brit Gripen vadászgépek kormány által tervezett megvételét, s helyettük az amerikai vadászgépeket részesítené előnyben.

Zeman a fórumon bírálta az úgynevezett amerikai lobbit, amelynek élén szerinte Zantovsky áll. Kifejtette: a szenátusban Zantovskyt állítólag "skútrnak" (skútr a robogó cseh neve) hívják, ami azonban ebben az esetben nem egy motorkerékpárt jelent, hanem azt hogy "kurva törpe". (csehül a az említett vulgáris kifejezés "skurveny trpaslík", tehát s ennek kezdőbetűiből állna össze a rövidítés a "skútr").

A magas növésű kormányfő Zantovsky alacsony termetébe is belekötött. "Semmi esetre sem szeretném bírálni Zantovsky úr termetét, de az ő esetében a termet nagyjából arányban van szellemi képességeivel is" - mondta Zeman.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!