Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Minisztériumot foglaltak a tüntetők Varsóban

MTI
2002.05.15. 15:53
Az Önvédelem elnevezésű lengyel földműves érdekvédelmi szervezet több száz tagja a kormány agrárpolitikája ellen tiltakozva szerdán behatolt a lengyel mezőgazdasági minisztérium épületébe, és elfoglalta az épület egy részét. A minisztérium előtt egy másik csoport kormány- és EU-ellenes jelszavakat kiáltozva és lengetve tüntet. Megjelent a helyszínen Andrzej Lepper, az Önvédelem agrár-érdekvédelmi szervezet és az ugyanilyen elnevezésű politikai párt (a harmadik legnagyobb parlamenti erő) vezetője.

A tüntetők ajtókat, ablakokat törtek be, a rendőrség könnygázt vetett be ellenük. Lepper arra utasította híveit, hogy minden ajtót torlaszoljanak el, és senkit ne engedjenek be az épületbe. A tüntetők Jaroslaw Kalinowski mezőgazdasági minisztert, miniszterelnök-helyettest, a kormánykoalícióhoz tartozó Lengyel Parasztpárt elnökét várják, akik nincsenek az épületben. Wladyslaw Serafin, a Gazdakörök vezetője a politikai banditizmus megnyilvánulásának minősítette az Önvédelem minisztériumfoglaló akcióját.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?