Olivér
4 °C
8 °C

Bush Moszkvába készül

2002.05.20. 12:17
A terrorizmus elleni nemzetközi küzdelem megszilárdítása és a globális biztonságot szolgáló új lépések megtétele lesz George Bush amerikai elnök fő törekvése e héten kezdődő európai látogatása során.

A legfontosabb úti cél kétségkívül Oroszország, ahol az elnök Vlagyimir Putyin orosz államfővel aláírja a hadászati támadó fegyverek számának jelentős mértékű csökkentéséről szóló amerikai-orosz szerződést - jelenti az MTI. A szerződés értelmében az elkövetkező évtized alatt mindkét fél a jelenlegi 6-7 ezerről 1700 és 2200 közé csökkenti a birtokában levő nukleáris eszközök számát.

A Guardian brit lap tudni véli, hogy az eheti amerikai-orosz csúcstalálkozó előtt Bush elnök még jobban meg akarja érteni az orosz lélek mélységét. Biztonsági tanácsadója, Condoleezza Rice Dosztojevszkij "Bűn és bűnhődését" olvastatja vele.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?