Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Japán ratifikálta a kiotói egyezményt

MTI
2002.06.04. 11:08
A japán kormány kedden hivatalosan törvénybe iktatta a globális felmelegedés megakadályozása érdekében aláírt kiotói jegyzőkönyvet, s jelezte, hogy még a nap folyamán eljuttatja az ENSZ főtitkárának az egyezmény ratifikációs okmányait. A japán parlament felsőháza pénteken egyhangúlag megszavazta az egyezmény törvénybe iktatását, amelyet az alsóház már előbb elfogadott.

Az 1997-ben az üvegházhatást és a légkör felmelegedését okozó széndioxid, metán és egyéb káros gázok kibocsátásának csökkentéséről aláírt kiotói jegyzőkönyv hatályba lépésének kettős feltétele van: legalább 55 olyan aláírónak kell ratifikálnia, amelyeknek együttes vállalásai a káros anyagok kibocsátásának csökkentése terén elérik az összehasonlítási alapnak tekintett 1990-es kibocsátási szint 55 százalékát. Japán vállalta, hogy károsanyag-kibocsátása mértékét az 1990. évihez mérve 6 százalékkal csökkenti, ám az eddig ratifikáló országok összes vállalása ezzel együtt is csak 36 százalék.