Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A szakszervezetek üldözésével gyanúsít a baloldal Franciaországban

MTI
2002.07.26. 14:14
Bűnügyé sorolták át a szakszervezeti tevékenységet Franciaországban - véli a francia baloldal, miután csütörtökön hathavi börtönre ítéltek egy szakszervezeti vezetőt. Néhány nappal korábban az ügyészség meggátolta a Parasztszövetség vezetőjének, José Bovénak a feltételes szabadlábra helyezését.
Alain Hébert-t, a CGT szakszervezet cherbourg-i vezetőjét hatóság elleni erőszak miatt ítélte el a helyi bíróság. A vád szerint a helyi kórház bezárása elleni tüntetésen Hébert kétszer is 8 napon túl gyógyuló sérülést okozva ököllel megütött egy intézkedő rendőrt. A vádat két másik rendőr tanúvallomása támasztotta alá, szemben kilenc tüntető ellenkező véleményével. A szakszervezet szerint a rendőrök léptek fel erőszakosan.
A baloldal szerint ezzel az ítélettel és az egy McDonald's étterem berendezésének szétverése miatt elítélt Bové szabadlábra helyezésének elutasításával a kormányzat bűnözőként kezeli azokat az embereket, akik valójában elismerést érdemelnének.