Elrablása nyomán lett világhírű az indiai színész

2000.08.01. 18:19
A hős, Rádzskumár, az agg színész, aki megkapta az egyik legnevesebb indiai filmes díjat négy éve, igazi kultfigura Dél-Indiában. A színész az amúgy rendkívül termékeny indiai filmművészet Zenthe Ference: pályafutása során csaknem 200 filmben alakított kisebb-nagyobb szerepeket. Világhírre azonban csak elrablásának híre emelte. Ellenfele Vírappan, a nagybajuszú bandita, többszörös gyilkos és szantálfacsempész, aki üzenetét váltságdíjról, tárgyalódelegációról, egy magnókazettán hagyta az elrabolt Rádzskumár házában.

Tüntetés Rádzskumárért
A bandita Vírappan, mielőtt magával hurcolta Rádzskumárt, az agg színészt, szigorúan meghagyta a megszeppent rokonoknak, hogy ne merjenek szólni a rendőröknek. Meghagyta azonban Vírappan azt is, hogy szóljanak a megszeppent rokonok Krisnának, a főminiszternek, hogy hallgassa meg Vírappan feltételeit, különben Rádzskumár sorsát megpecsételi ő, Vírappan.

A főminiszter persze amint megkapta a kazettát, ijedtében sajtóértekezletet hívott össze a fővárosban, Bangalore-ban, hogy ország-világ megtudja, mi történt Rádzskumárral, az agg színésszel. Rádzskumár igen sok filmben szerepelt Indiában, ezért az emberek, akik szerették Rádzskumárt, a főváros utcáira vonultak, hogy tüntessenek az agg színész mellett. Krisna, a főminiszter, látta, hogy az emberek az utcákra vonultak, ezért ijedtében nyomban bezáratta az iskolákat és az üzleteket, hogy az agg Rádzskumár hívei fájdalmukban kárt ne tehessenek az ország javaiban.

A helyzetet tovább nehezítette, hogy Indiában a tamil és a kannadiga népcsoportok régóta nem szívlelik egymást. Rádzskumár, az agg színész pedig történetesen épp kannadiga, Vírappan, a bandita pedig tamil. A kannadiga és a tamil emberek ezért egymás ellen fordultak, mert az emberek ilyenkor így tesznek. A főminiszter látta, hogy a kannadiga és a tamil emberek fegyvert fognak egymás ellen, ezért ijedtében kijárási tilalmat rendelt el több városban, hogy az emberek kárt ne tehessenek egymásban.

Vírappan, a bandita, amikor látta, hogy az emberek egymás ellen fordultak, és fejetlenség uralkodik a nagyvárosokban, igen megörült, mert tudta, hogy számára kedvezően alakulnak a körülmények. Krisna, a főminiszter úgy is tett, ahogy arra Vírappan számított. Ijedtében azt üzente ugyanis egy megbízható emberével a banditának, hogy Vírappan bűnbocsánatot nyer korábbi tetteiért (igen sok gonosztettet követett el életében Vírappan), ha elengedi Rádzskumárt, az agg színészt, hogy visszatérhessen családja körébe, és az emberek is megnyugodjanak. Vírappan, a bandita még nem hozta meg a döntést.  • Hírek
  • Megtakarítás