Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Eltérítettek egy indiai repülőgépet

2001.10.04. 00:14
Indiában eltérítettek egy utasszállítót, a gép leszállt az újdelhi repülőtéren. A katonaság körülvette a repülőt, és válságtanácskozást tart az indiai kormány. A gépeltérítők követelései egyelőre ismeretlenek. Az utasok állítólag jól vannak.
Az indiai hatóságok megerősítették, hogy az állami légitársaság Bombay és Újdelhi közt közlekedő járatát eltérítették. A gép magyar idő szerint késő este szállt le az újdelhi repülőtéren. Egy, a fedélzetről mobiltelefonon beszélő utas szerint mind az 54 utas jól van. Nem tudni, hogy a gépeltérítőknek milyen fegyvereik vannak.

Egyelőre azt sem tudni pontosan, mik a követeléseik: repülési útvonalakat kértek különböző indiai és pakisztáni légikikötőkbe, valamint két repülőmérnököt a fedélzetre. A gépnek másfél óra elegendő üzemanyaga van.

A gépeltérítők nemzetisége ismeretlen, rossz angolsággal beszélnek. A repülőgép egy Boeing 737-es.

A rendőrség és a hadsereg körülvette a gépet, és válságülést tart az indiai kormány. A légiközlekedési miniszter tájékoztatása szerint a gépeltérítésre egy névtelen telefonáló figyelmeztette a rendőrséget. Egyes értesülések szerint egy utas telefonálhat a fedélzetről. A pakisztáni repülőtereket szintén magasfokú készültségbe helyezték.