Valér
-1 °C
0 °C

Több mint félszáz halott Bagdadban

2007.02.18. 15:24
Legkevesebb ötvenhatan vesztették életüket vasárnap Bagdad egyik, többségében síiták lakta negyedében egy kettős pokolgépes merénylet következtében.

Helyi biztonsági források szerint két autó robbant fel gyors egymásutánban az iraki főváros Újbagdad (Bagdad Dzsadída) nevű kerületében egy piacon. A két gépkocsi egymástól húsz méterre volt. Az elsőként felrobbantott jármű a piactér közepén, a másik pedig egy elektronikai szaküzlet előtt parkolt. A detonációkban legkevesebb százhuszonheten sebesültek meg. Egy fotóriporter szerint a kettős robbantás az ott áthaladó amerikai katonák ellen irányulhatott.

A merényletet nem sokkal azt követően követték el, hogy amerikai hadsereg illetékesei közölték: Bagdadban csökkent az erőszakos cselekmények száma azóta, hogy beindították az iraki-amerikai biztonsági terv keretében zajló felgöngyölítő műveleteket. A kettős robbantással nagyjából egy időben Bagdad egy másik, ugyancsak síiták lakta negyedében, Szadrvárosban egy robbanószerkezettel megrakott teherautó áttört egy rendőrségi ellenőrzőpontot. Ebben a merényletben legkevesebb egy ember halt meg és tízen sebesültek meg.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!