Sára, Márió
2 °C
6 °C

Irán: nincs szükségünk biológiai fegyverre

2003.05.16. 14:39
Irán pénteken határozottan cáfolta egy iráni ellenzéki csoportnak azokat az állításait, hogy biológiai fegyvereket birtokolna. Scott McClellan fehér házi szóvivő ugyanakkor csütörtökön arról beszélt, hogy az amerikai kormány már régen hangot adott aggodalmának az iráni biológiai fegyverkezési program miatt.
A teheráni kormány egy magas rangú tisztségviselője pénteken hazugságnak nevezte az Iráni Ellenállás Nemzeti Tanácsa nevű szervezet állításait, miszerint Iránnak lépfene, himlő, illetve tífusz vírussal ellátott biológiai fegyverei volnának.

Gonoszt kiáltottak

Határozottan cáfoljuk, hogy biológiai fegyverek lennének a tulajdonunkban, mivel nincs ilyesmire szükségünk - hangsúlyozta a nevének elhallgatását kérő teheráni kormánytisztviselő a Reuters brit hírügynökségnek nyilatkozva.

George Bush amerikai elnök 2002 januárjában mondott beszédében Irak és Észak-Korea mellett Iránt is megnevezte az általa a "gonosz tengelyének" minősített országok között. Scott McClellan a fehér házi szóvivő csütörtökön arról beszélt, hogy az amerikai kormány már régen hangot adott aggodalmának az iráni biológiai fegyverkezési program miatt.

Konkrét lista

Az Iráni Ellenállás Nemzeti Tanácsa, az Iráni Népi Modzsahed nevű fegyveres gerillaszervezet politikai szárnya nemrégiben Washingtonban tartott sajtóértekezletén konkrét listával állt elő, megnevezve azokat a helyeket, ahol tudomása szerint biológiai fegyvereket állítanak elő Iránban. A csoport állításainak alátámasztására bizonyítékokat nem hozott fel.

címlapon
Kiverték a háromszoros Grand Slam-győztest
címlapon
Menő irodává alakították a villamosremízt