Valér
2 °C
8 °C

Földrengés rázta meg a pakisztáni fővárost

2005.12.25. 10:15
A pesavari szeizmológiai központ mérései alapján a Richter-skála szerinti 5,2-es, az Egyesült Államok geológiai intézete szerint 4,6-os erősségű földrengés volt vasárnap reggel a pakisztáni fővárosban, Iszlámábádban. Áldozatokról és károkról egyelőre nem érkeztek jelentések.

Erős földrengés rázta meg vasárnap reggel a pakisztáni fővárost, Iszlámábádot, de áldozatokról és károkról egyelőre nem érkeztek jelentések.

A pesavari szeizmológiai központ megerősítette a földmozgás hírét, adatai szerint annak erőssége 5,2 volt a Richter-skálán. Az Egyesült Államok geológiai intézetében viszont 4,6 erősségű "könnyű földmozgásról" adtak ki közleményt.

Kasmírban is érezték

Helyi médiumok jelentése szerint a földmozgásokat Pakisztán északnyugati részén, illetve Kasmírban is érezni lehetett. A rengés epicentruma Hazar város közelében, Iszlámábádtól 150 kilométernyire északra volt.

Pakisztánban az október 8-i pusztító földrengés következtében több mint 70 ezer ember vesztette életét. Csaknem három és fél millió ember vált hajléktalanná az elemi csapás nyomán, túlnyomó részük Kasmír Pakisztánhoz tartozó részén, illetve Pakisztán északnyugati tartományában. A súlyos földrengést követően az ázsiai országban számos nagyobb erejű utórezgést regisztráltak.