Ágnes
-1 °C
2 °C

Rendőrök segítettek az al-Kaidának Paul Johnson elrablásában?

2004.06.20. 18:23
A később lefejezett amerikait hamis ellenőrzőponton álrendőrök tartóztatták fel.
A szaúd-arábiai rendőrség segítette az al-Kaidát Paul Marshall Jones amerikai állampolgár elrablásában - állította vasárnap a terrorszervezet egy internetes lapban.

A Szaút al-Dzsihád (a Dzsihád Hangja) című, kéthavonta jelentkező internetes kiadvány szerint a rendőrök egyenruhákkal és járművekkel látták el a szélsőséges szervezet tagjait, és hamis ellenőrzőpontok felállításával segítették az emberrablás végrehajtását.

Amikor a később lefejezett amerikai június 12-én gépkocsijával egy ellenőrzőponthoz érkezett, ott rendőr egyenruhát viselő fegyveresek tartóztatták fel, elkábították, és átrakták egy másik autóba. Ezután Johnson gépkocsiját felrobbantották.

Még kedden egy iszlám szélsőséges honlapon videofelvételt tettek közzé a bekötött szemű Johnsonról. Az al-Kaida péntekig adott határidőt a szaúdi kormánynak, hogy az amerikai túszért cserébe engedje szabadon a terrorszervezethez kötődő, fogva tartott terroristákat, ellenkező esetben a férfi lefejezésével fenyegetőzött. A szaúdi hatóságok akkor közölték: nem tárgyalnak terroristákkal.

Ugyanez az internetes forrás közölte Abdel-Azíz al-Mukrin, a szaúdi hatóságok által megölt szélsőséges vezető cikkét, amelyet Johnson elrablása után írt. Mukrin ebben egyebek között arra hívta fel a figyelmet, hogy az amerikai ahhoz a gépezethez tartozik, amely szerte a világon kínozza és gyilkolja a muzulmánokat, és támogatja ellenségeiket.

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft