Gyula
8 °C
21 °C

Katonákat látogatott, koncertre ment Kim Dzsongil

2008.11.06. 10:21
Újabb képek jelentek meg Észak-Korea vezetőjéről. Állítólag Kim Dzsongil szerdán katonai egységeket látogatott meg, csütörtökön pedig koncerten vett részt.

Új képeket tettek közzé Észak-Korea elnökéről, az állami média közlése szerint Kim Dzsongil egy koncerten jelent meg Pjongjangban, írja a BBC.

Kim Dzsongil márkás napszemüvegben

Az észak-koreai KCNA hírügynökség csütörtöki beszámolója kitér arra, hogy Kim egy operaelőadást és hazafias dalokat hallgatott meg, de az nem derült ki, hogy mikor volt az esemény.

A kommunista diktatúra vezetője szerdán két katonai egységet látogatott meg, vasárnap pedig focimeccsen járt, legalábbis a KCNA híre szerint.

Dél-koreai hivatalos források azzal magyarázzák Kim Dzsongil egyre gyakoribb szereplését, hogy az északi szomszéd szeretné jelezni: a politikus hosszú szünet után visszatért, és minden megy tovább a régi kerékvágásban.

A vezér katonák társaságában

Kim egészsége és az utódlás kérdése találgatások tárgya, amióta a 66 éves politikus nem jelent meg a szeptember 9-i nagy díszszemlén, amellyel a kommunista rendszer fennállásának 60. évfordulóját ünnepelték. Kim nem vett részt Pak Szong Csol egykori alelnök egy héttel ezelőtt tartott temetésén sem.