Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Hét évvel felesége halála után újranősül Helmut Kohl

2008.04.15. 11:18
A Bild megtudta, a híres német politikus szóvivője pedig megerősítette: megnősül az NSZK, majd az egyesített Németország egykori vezetője.

Újra megházasodik Helmut Kohl: a 78 éves volt német kancellár 43 éves élettársát veszi el. Maike Richter közgazdász, a gazdasági minisztériumban dolgozik. Kapcsolatukat Kohl 2005 áprilisában, első felesége halála után négy évvel hozta nyilvánosságra.

A volt kancellár szóvivője kedden megerősítette a Bild című bulvárlap értesülését, amely szerint a pár "a lehető leghamarabb" egybekel. Részleteket a szóvivő nem árult el.

Kohl februárban ludwigshafeni házában elesett és súlyos koponyasérülést szenvedett. Jelenleg egy rehabilitációs klinikán lábadozik.

A német újraegyesítés atyjaként tisztelt kereszténydemokrata politikus rekordideig, 1982 és 1998 között volt kancellár. Az első nyolc évben a nyugatnémet kormányt, majd 1990-től nyolc évig az új Németország kormányát vezette.

Először 1960-ban nősült. Felesége, Hannelore Kohl 1993-tól fényallergiában szenvedett, 2001-ben halt meg. A házasságból két fiú született.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!