Szilárda
-4 °C
3 °C

Gyulladó levelet küldtek Schwarzeneggernek

2004.09.15. 14:44
Schwarzenegger és tizennyolc kormányzótársa kapott gyulladó levelet az Egyesült Államokban. A tizenkilencből három levél gyulladt ki, személyi sérülést nem okozva. A nyomozók szerint a leveleket egy börtönből küldhették.
Nyitásra gyulladó levelet küldtek tizenkilenc amerikai állam kormányzójának, köztük Arnold Schwarzeneggernek, jelentette a CNN. Három korábban elfogott levél ki is gyulladt, de nem okozott személyi sérülést.

Érdeklődésre okot adó gyanúsított

A Schwarzeneggernek szánt levél hétfőn akadt fenn a biztonsági ellenőrzésen. A kaliforniai kormányzati képviselőknek és törvényhozóknak küldött leveleket rutinszerűen ellenőrzik a kaliforniai autópálya-rendőrség (az egyetlen, az egész állam területén joghatósággal rendelkező rendőri szerv) sacramentói központjában.

A tizenkilenc kormányzónak - köztük Alaszka, Colorado, Hawaii, Idaho, Massachusetts, Montana Nebraska, Nevada, New York, Nyugat-Virginia, Oregon, Texas, Utah, Vermont, Virginia, Washongton és Wyoming kormányzóinak - küldött leveleket Las Vegasban adták fel, válaszcímként az Ely Állami Börtön, Nevada egyik legszigorúbb fegyintézetének címét feltüntetve.

Az ügyben nyomozó hatóságok szerint már sikerült is egy "érdeklődésre okot adó" személyre szűkíteni a gyanúsítottak körét. A címzettben kárt okozó levél feladása az Egyesült Államok Postahivatala szerint húsz éves börtönbüntetéssel sújtható szövetségi bűntett, írja a CNN.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!